IVF & ICSI

In Vitro Fertilisatie



In Vitro Fertilisatie is de bekendste vruchtbaarheidsbehandeling en wordt ook wel IVF genoemd. Bij deze techniek wordt de eicel verkregen uit de baarmoeder en in het laboratorium samengebracht met het sperma van de man of donor. Bij deze techniek kan dus gebruik worden gemaakt van een eiceldonor, spermadonor of beiden.

Hoe werkt deze behandeling

Ovariële stimulatie

Eerst wordt met behulp van medicatie de aanmaak van eicellen gestimuleerd. Op deze manier worden zo veel mogelijk eicellen van perfecte kwaliteit gevormd. dit kan gebeuren bij de vrouw, of bij een eiceldonor.

Punctie en bevruchting

Op het juiste moment worden de eicellen tijdens een punctie uit de baarmoeder gehaald en in het laboratorium samengebracht met de zaadcellen van de man. Ook dit kan een donor zijn. Wanneer het sperma van lagere kwaliteit is, kan er gebruik worden gemaakt van ICSI. De embryoloog kan op deze manier de beste cellen selecteren en inbrengen bij de eicel.

Terugplaatsing

Een spannend moment! Geheel pijnloos wordt de embryo terug geplaatst met behulp van een sonde in de baarmoeder. Meestal is dit 1 embryo. Overige embryo´s van goede kwaliteit, zullen wordt ingevroren, zodat deze weer gebruikt kunnen worden bij een volgende kinderwens.

Voor wie is de behandeling geschikt?


Een IVF behandeling kan gelukkig bij heel veel toepassingen ingezet worden. Onder andere voor vrouwen die problemen hebben met hun eileiders, onregelmatige menstruaties, partners bij wie kunstmatige inseminatie niet succesvol is afgerond, problemen bij mannelijke onvruchtbaarheid maar ook bij patiënten die risico hebben om een genetische afwijking door te geven aan hun toekomstige kind.


Voor meer informatie over deze behandeling, kosten, of om een afspraak te maken; mag je mij altijd een berichtje sturen.

Vraag informatie aan

In onderstaande video wordt uitegelegd hoe een IVF en ICSI behandeling in zijn werk gaan.

Anonieme donoren


In tegenstelling tot Nederland, mag in Spanje gebruik worden gemaakt van een anonieme donor. Zowel voor een zaadcel, als een eicel. Een donor kan dan in de toekomst nooit de gegevens van dit kind achterhalen. Wil je meer informatie over deze behandeling? Neem dan contact met mij op, ik help je graag!

Neem contact met mij op
Share by: